Terapie pentru schimbare



M-am trezit azi-dimineata “inzapezita” la Bucuresti, exact in sectorul 4, acolo unde se pare ca lucrurile merg mai greu cu antiderapantul, dupa cum scria pe net. Asa cum fac in fiecare dimineata, am incercat sa ma concentrez asupra respiratiei, intr-o meditatie de 20 de minute, perfecta pentru un inceput de zi.

De data aceasta mi-a fost mai greu sa-mi scot creierul din priza,  din cauza zgomotului monoton facut de diveresele lichide prin diversele tevi ale blocului vechi, prea bun transmitator de sunete. Mi-am amintit imediat de zgomotul din marile mall-uri, acolo unde aproape iti este imposibil sa gandesti, vrei doar sa consumi, consumi, consumi… orice, mancare, imbracaminte, filme. Parca si patinatul intr-un asemenea loc te incarca si te oboseste, in loc sa te relaxeze, asa cum se intampla intr-un loc cum este padurea Trivale, de exemplu.

Stresul isi disputa locul intai intr-un clasament al maladiilor secolului nostru, alaturi de depresie, bolile cardiace si cancer, insa, deoarece este una dintre sursele acestora din urma, ocupa primul loc, fara nicio indoiala.

Lumea in care traim este departe de a fi perfecta, ca oameni moderni si ancorati in realitatile fiecarei zile, alergam intr-una si vrem sa le facem pe toate, insa nu avem timp de lucrurile cu adevarat importante. Dormim prea putin, mancam prea mult, ne relaxam… deloc. Atunci de ce sa ne mai miram ca suntem in permanenta obositi, iritati sau nemultumiti, sau, intr-o ultima faza, bolnavi?

In timp, apar blocajele energetice si corpul se dezechilibreaza. Chiar daca din punct de vedere alopat, starea de boala se instaleaza odata cu deteriorarea unui organ si aparitia unor simptome, din ce in ce mai mult tindem sa dam crezare celor care spun, datorita studiilor, terapiilor pe care le practica sau experientelor de clarvedere prin care au trecut, ca boala apare mai intai la nivel energetic. Ea poate fi simtita sau vazuta inainte cu multi ani de manifestarea ei in planul corpului fizic, mai ales prin studierea aurei, scutul energetic al oricarui corp viu.

E greu sa ne gandim la boala atunci cand simtim ca suntem aprope-aproape de atingerea scopului propus, cand savuram fiecare inghititura de mancare conforma tiparelor dobandite din copilarie, tipare care poate se cer a fi schimbate odata cu inaintarea in secole sau in varsta. Lipsa de timp necesar pentru informare ar putea fi o scuza, insa lipsa de timp pentru a-ti asculta propriul corp nu se pune la socoteala. Organismul fiecaruia dintre noi trage un semnal de alarma printr-o durere de masea, de stomac sau ficat, oboseala care nu se mai justifica, lipsa de somn sau o prea persistenta pofta de mancare. Astazi nu sunt in forma pentru ca ma doare capul, maine nu sunt in forma pentru ca ma jeneaza gatul, poimaine nu sunt in forma pentru ca mi-a cazut greu mancarea si asa mai departe. E drept ca la inceput iau pastille si-mi trece, insa, daca nu schimb ceva la mine simptomele devin din ce in ce mai deranjante, durerile se intensifica si ajung sa ma blochez cu totul intr-o intersectie in care singurul drum liber este transformarea de sine.

De aceea, este foarte important sa fim constienti de ceea ce se intampla cu corpul fizic, in experienta noastra de fiinte spirituale care traiesc o experienta umana. Suntem supusi tot timpul unor forte care tind sa ne priveze de starea de bine, unor confruntari si limitari care uneori ne indeparteaza de indeplinirea scopurilor privite la nivel mic sau mare. Tot ceea ce trebuie sa stim si am uitat este ca sanatatea este starea noastra normala, ca ea este mereu prezenta, chiar daca este ascunsa uneori de diverse afectiuni. Stiinta materialista si-a atins astazi limitele si nu mai poate raspunde tuturor intrebarilor, chiar daca progresele stiintei i se datoreaza. Aceste progrese, mai ales in domeniul fizicii cuantice, spun ca totul este energie, ca materia si energia sunt legate intre ele, deci si corpul uman nu este decat o suma de elemente energetice care functioneaza perfect intr-un cumul de conditii normale de viata: echilibru mental si emotional, regim de viata ordonat si sanatos, dieta alimentara echilibrata, relaxare.

Incepem sa realizam ca exista in fiecare dintre noi forta necesara pentru a ne schimba si chiar pentru a ne vindeca. In fiecare zi aflam despre utilizarea unor metode naturale  din ce in ce mai putin invazive pentru restabilirea si mentinerea sanatatii sau pentru a sprijini interventiile medicale, atunci cand este cazul. Una dintre aceste metode este Biodinamica Craniosacrala Integrata, care se bazeaza pe resursele fizice si emotionale ale fiecaruia dintre noi pentru a ne mentine sau intoarce la starea naturala a sanatatii. Terapia face acest lucru prin conectarea la ritmurile subtile ale corpului, prin perceperea miscarii si pulsatiilor mai ales in oasele capului, coloanei vertebrale si bazinului, ca reflectare a miscarii ritmice a fluidului cefalorahidian si a celor trei membrane care infasoara creierul si maduva spinarii. Terapeutul este cel care asculta cu mainile aceste ritmuri din organism, sprijinind si facilitand, atunci cand este cazul schimbarea. Intentia lui nu este atat aceea de a rezolva problemele cat pentru a incuraja echilibrul dintre corp, minte si spirit.

Oamenii ma intreaba uneori daca este vorba despre munca cu energia, reiki, bioenergie sau alte terapii care manipuleaza energia corpului. Nici eu nu stiu ce este, stiu doar ca functioneaza, ca majoritatea clientilor observa ca traiesc un sentiment de relaxare profunda in timpul sesiunilor de terapie. In scurta mea experienta am observat ameliorari ale durerilor fizice, a bolilor acute sau cronice, dar mai ales in ceea ce priveste tulburarile emotionale si psihologice. Intotdeauna insa, atunci cand cei care au cerut ajutorul au avut rabdarea sa parcurga toti pasii, terapia a contribuit la dezvoltarea bunastarii fizice, psihice si mentale, a sanatatii si vitalitatii. La sfarsitul fiecarei sedinte de terapie clientul este constient ca se simte diferit, de multe ori motivele pentru care a venit pur si simplu s-au schimbat, oricum simte ca si cum o greutate i s-a ridicat de pe umeri. E drept ca uneori s-a simtit un pic obosit iar alteori mai energic, o data in stare febrila, alta data poate mai constient de problemele trecutului si modul in care le poate rezolva pe viitor, insa intotdeauna mai capabil de a-si gestiona propria viata.


Viata este un act nesfarsit de creatie, asa ca fiecare dintre noi avem o intelepciune de vindecare interioara care isi va gasi exprimarea atunci cand sunt create conditiile ca acest lucru sa aiba loc. Aceasta intelepciune, aceasta inteligenta a corpului este esenta Biodinamicii Craniosacrale Integrate si a tratamentului prin terapia craniosacrala. Ca orice arta a vindecarii, Biodinamica Craniosacrala Integrata apeleaza la inteligenta innascuta a corpului, se conecteaza la ea, ca impreuna  cu ea sa contribuie la atingerea starii de echilibru si de sanatate naturale, printr-o experienta unica.