"Atingerea" energetica prin biodinamica craniosacrala



„Corpul uman este cea mai buna farmacie. Produce absolut tot ce fabrica si companiile farmaceutice, numai ca totul e mult mai bun. Dozajul este intotdeauna cel potrivit si se administreaza la timp: efectele secundare sunt minime sau inexistente; instructiunile de administrare sunt incluse in medicament, ca un fel de inteligenta intrinseca. „ Deepak Chopra, endocrinolog si scriitor


Biodinamica craniosacrala lucreaza cu pulsul vietii, acea miscare ritmica a fluidului cerebrospinal, care poate fi simtit oriunde pe corp si este terapia cunoscuta ca fiind una dintre formele cele mai blande si totusi puternice moduri de vindecare holistica. Creierul si maduva spinarii plutesc intr-un invelis (dura mater) plin cu fluidul cefalorahidian, fluid care permite transmiterea miscarii cu ajutorul neurotransmitatorilor catre intregul corp prin nervi si sistemul de fascii.

Generat in cel de-al treilea ventricul al creierului si cu o compozitie similara lichidului amniotic, fluidul cefalorahidian cu fiecare pulsatie a sa ca un val de mare sub influenta Lunii, reprezinta un mediu de transport pentru neurotransmitatorii generati de glandele pineala si pituitara (hipofiza), glande situate la baza creierului, a caror functionare normala este foarte importanta  pentru extinderea constiintei si deschiderea catre spiritualitate.

De aceea, biodinamica craniosacrala nu se limiteaza numai la dimensiunea fizica, cea mai densa, reprezentata prin corpul material, aceasta terapie abordeaza de asemenea problemele corpului emotional, mental si spiritual, vibratii mai subtile prin care suntem legati la marea de energie a Universului. Si, asa cum corpul fizic are nevoie de alimente pentru a-si pune in miscare organele si muschii, corpurile subtile care-l inconjoara au nevoie de energia vitala, hrana primordiala necesara structurilor noastre celor mai profunde. Privind lucrurile holistic, atunci cand atingem o dimensiune, atingem toate dimensiunile, asa ca odata cu atingerea corpului fizic in cadrul unei sedinte de terapie craniosacrala deschidem o usa catre rezolvarea problemelor emotionale sau spirituale care atrag dupa sine vindecarea la toate nivelurile. 

Toate dimensiunile sunt vibratii pur și simplu mai dense sau mai fine de energie, care inconjoara orice corp, un camp bioenergetic care este unic prin semnatura vibrationala fiecarei persoane in parte. Acest nor sau camp de energie care inconjoara orice corp uman il numim aura, existenta acesteia fiind confirmata de-a lungul timpului de aproape fiecare cultura de pe pamant de catre mistici si clarvazatori, iar in ultimul secol si de catre oamenii de stiinta, care admit ca pulsiunile electromagnetice ale biocampului organismului au o structura informationala masurabila. Aura, sau corpul auric este format la randul sau din sapte corpuri subtile, asezate in straturi in jurul corpului fizic, care se intrepatrund, cel mai dens, corpul eteric, care imbraca corpul fizic ca si o a doua piele, continandu-le pe toate sapte.

Cea mai importanta functie a aurei este aceea de a regla energia din corp printr-o serie de puncte de transfer de energie care se numesc chakre, termen foarte familiar celor interesati de autocunoastere si armonizare a propriului organism cu organismul care ne contine pe toti, Universul. Stim ca exista sapte chakre majore situate de-a lungul coloanei vertebrale, fiecare dintre ele avand doua componente, in partea din fata a corpului si in partea din spate, la fel si prima si ultima chakra, chakra radacina si chakra coroana. Fiecare chakra are o functie specifica si este legata de un corp auric diferit guvernat de catre aceasta, desi toate chackrele exista in toate straturile corpului auric. Chakrele vibreaza la o frecventa de un nivel din ce in ce mai mare de la interior catre exterior, energia universala, prana sau chi-ul putand fi transformat pentru asimilarea in organismul omenesc.

Vizualizata de catre clarvazatori ca fiind un vortex de energie, fiecare chakra o absoarbe in mod constant, pentru sustinerea functiilor specifice unei anumite cavitati a corpului, cavitate delimitata de diversele diafragme orientate transversal prin tesutul conjunctiv. Deoarece in biodinamica craniosacrala integrata  lucram cu detensionarea diafragmelor si fasciilor, cunoasterea si intelegerea faptului ca suntem conectati la sursa de energie prin corpul auric care o transforma prin sistemul de chakre pentru a fi folosita de corpul fizic,  are o importanta deosebita atat pentru terapeut cat si pentru client. Aceasta deoarece unul dintre beneficiile biodinamicii craniosacrale este echilibrarea energetica a organismului, pentru armonizarea fizica, emotionala si mentala, singurul “medicament” care ne poate conduce la o sanatate si o pace interioara care se vor mentine in timp.


In articolul viitor voi detalia functiile fiecarei chakre, legatura sa cu fiecare corp subtil component al aurei si structurile anatomice corespondente.